SPORTUL INTEGREAZĂ PERSOANELE CU DIZABILITĂȚI

 

 

 

Despre proiect

 Asociația Club Sportiv Roțile Schimbării a lansat în parteneriat cu Primăria Muncipiului Ploiești proiectul ”Sportul integrează persoanele cu dizabilități”.

Evenimentul a avut loc miercuri, 25 mai 2016, între orele 10.00-11.30, în cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul Asociației Club Sportiv Roțile Schimbării din Ploiești, str. Curcubeului  nr. 46 (în incinta Club Sportiv CONPET).

Proiectul are ca scop promovarea sportului pentru persoanele cu dizabilități ca mijloc eficient de creștere a gradului lor de incluziune socială, reducerea stigmatizării și discriminării acestora. Activitățile proiectului se vor desfășura în Ploiești și includ o campanie de promovare a sportului pentru persoane cu dizabilități în rândul elevilor și a comunității Ploiești și demonstrații de baschet în scaun rulant în Municipiul Ploiești Grupul țintă al programului îl reprezintă 500 de elevi, 25 de persoane cu dizabilități și 2000 de membri ai comunității. Echipa de proiect a Asociației Club Sportiv Roțile Schimbării este alcătuită din persoane cu dizabilități și experți în lucrul acestea dintre care amintim un coordonator, un instructor de viață independentă (utilizator de scaun rulant), un instructor sportiv și un specialist comunicare.

Despre beneficiile practicării baschetului în scaun rulant, puteți afla mai multe accesând următorul ARTICOL.
Cât de importantă este activitatea sportivă pentru persoanele cu dizabilități aflați din următorul ARTICOL.
Despre orientarea activităților motrice către activitatea sportivă adaptată persoanelor cu dizabilități aflați din următorul ARTICOL.
Educaţia fizică şi sportul creează situaţii de instruire care solicită persoana cu deficienţe să acţioneze motric în grup, să respecte libertatea de mişcare a celuilalt și să se descopere în noi ipostaze. Despre educație fizică și sport aflați din următorul ARTICOL.
Care sunt obiectivele recuperării prin mişcare și ce rol are învățarea motrică la persoanele cu mobilitate redusă aflați din următorul ARTICOL.
Utilizarea educaţiei fizice şi sportului în stimularea motivaţiei interne, contribuie la procesul de recuperare și reprezintă o cale firească de dezvoltare ulterioară a individului. Despre aceste aspecte aflați mai multe din următorul ARTICOL.

Proiectul ”Sportul integrează persoanele cu dizabilități” este co-finanțat de Primăria Municipiului Ploiești și se derulează în perioada 13 mai – 12 noiembrie 2016.

Pentru informații suplimentare, persoană de contact: Alexandra Olteanu, Comunicare.

Telefon: 0735 543 185, E-mail: a.olteanu@sesprahova.ro.

Ultimele știri:

Parteneri