Presa

Integrarea persoanelor cu dizabilități prin SPORT

Categorie: General  |  Data: mai 15, 2018

COMUNICAT DE PRESĂ

Integrarea persoanelor cu dizabilități prin SPORT

 

Ploiești, 7 mai 2018. 50 de persoane care folosesc scaune rulante iau parte la activități sportive adaptate și 300 de elevi află mai multe despre interacțiunea cu persoane cu dizabilități, în cadrul proiectului Integrarea persoanelor cu dizabilități prin sport. Proiectul este inițiat de Asociația Club Sportiv Roțile Schimbării din Prahova și se va desfășura pe o perioadă de opt luni.

Activitățile proiectului presupun organizarea unor antrenamente lunare de baschet în scaun rulant, la care participă utilizatori de scaune rulante din Ploiești și din împrejurimi. Sportul în scaun rulant îmbunătățeste funcționarea persoanelor cu dizabilități și contribuie la dezvoltarea abilităților de viață independentă. În același timp, stimulează viața socială și contribuie la creșterea stimei de sine a celor care îl practică. Rezultatele antrenamentelor lunare ale participanților vor fi măsurate în cadrul unui turneu național de baschet în scaun rulant, care va fi găzduit de Ploiești, în luna septembrie, cu participarea a cinci echipe de sport adaptat din țară.

Activitățile sportive din cadrul proiectului vor fi completate de o serie de seminare în școli, derulate sub îndrumarea unor persoane cu dizabilități de la ACS Roțile Schimbării. Acestea le vor povesti elevilor ce înseamnă o dizabilitate și cum poate fi gestionată cu succes. La baza întâlnirilor cu rol educativ va sta chiar experiența persoanelor cu dizabilități, care se vor folosi de exemplele personale pentru a promova incluziunea persoanelor cu dizabilități și interacțiunea naturală cu acestea.

Proiectul Integrarea persoanelor cu dizabilități prin sport este derulat de Asociația Club Sportiv Roțile Schimbării, în perioada martie-octombrie 2018 și finanțat de  Metropolitan Life, în baza unui contract de finanțare încheiat cu United Way Romania. Proiectul are ca obiectiv general facilitarea sportului pentru persoane cu dizabilități ca mijloc eficient de creștere a gradului lor de incluziune sociala și reducerea stigmatizării și discriminării acestora.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să îl contactați pe Remus Cîrlan, Coordonator de proiect, la r.cirlan@sesprahova.ro sau la tel. 0758.065.001.

*

Despre Asociația Club Sportiv Rotile Schimbării

Asociația Club Sportiv Roțile Schimbării este o organizație nonprofit, înființata in 2013 având ca scop sportul pentru persoane cu dizabilități si activitățile in interesul acestor categorii de persoane pentru integrarea lor sociala si profesionala. Mai multe informații pe www.sesprahova.ro.  

*

Despre Metropolitan Life

Metropolitan Life este parte a MetLife, Inc., una dintre cele mai mari companii de asigurări de viață din lume, și filială a companiei irlandeze Metlife Europe d.a.c.. Înființată în 1868, MetLife oferă, la nivel global, asigurări de viață, planuri de pensii, beneficii pentru angajați și servicii de administrare a activelor. Cu aproximativ 100 de milioane de clienți, MetLife are operațiuni deschise în aproape 50 de țări și deţine poziţii de conducere în pieţe din Japonia, America Latină, Asia, Europa şi Orientul Mijlociu. În România, Metropolitan Life are peste 19 ani de activitate pe piața de asigurări de viață. Două milioane de clienți beneficiază de asigurări de viață și pensii private obligatorii oferite de Metropolitan Life la nivel local.

*

Despre United Way România

United Way România este o fundație românească înregistrată în iunie 2004 și afiliată la United Way Worldwide, SUA. Este o organizație independentă, condusă de voluntari locali și are drept misiune îmbunătățirea vieții în comunitate prin încurajarea donațiilor individuale, corporatiste și a voluntariatului. Viziunea United Way România este aceea a unei comunități prospere, capabile să-și susțină membrii să-și atingă potențialul maxim. Mai multe informații pe http://www.unitedway.ro/


 

Ultimele știri:

Parteneri